Pertrinta lapinių garbanotojų kopūstų sriuba
Jums prireiks:
500 g lapinių garbanotojų kopūstų,
2 morkos,
1 petražolės šaknis,
4 – 5 bulvės,
2 šaukštai sviesto,
1 – 2 šaukštai miltų,
2 l mėsos sultinio,
0,5 stiklinės grietinės,
1 stiklinė pieno,
druskos.
Džiūvėsėliams:
200 g pyrago,
2 šaukštai sviesto.
Veiksmai:
Kopūstus, morkas, petražolės šaknį, bulves supjaustyti. Visas daržoves sudėjus į verdantį sultinį, išvirti. Išgriebus pertrinti per sietelį, praskiesti sultiniu ir vėl supilti į sriubą. Svieste pakepintus miltus atskiesti sultiniu ir supilti į sriubą. Užvirinti. Užbalinti grietine. Jei sriuba tiršta, į sriubą įpilti pieno.