Rūgštynių sriuba
Jums prireiks:
350 g sultinio,
150 g rūgštynių,
50 g pieno,
50 g sviesto,
30 g pyrago,
10 g svogūnų,
10 g margarino,
5 g petražolių,
1 kiaušinis,
druskos, pipirų,
žalumynų.
Veiksmai:
Pusę rūgštynių ištroškinkite jų pačių sultyse, o kitą pusę supjaustykite. Išvirtas rūgštynes pertrinkite per sietelį ir sudėkite į verdantį sultinį kartu su pakepintomis petražolėmis, svogūnais ir pavirkite 15 – 20 minučių. Prieš baigiant virti sudėkite pjaustytas rūgštynes , lauro lapelius ir prieskonius.
Pusę kiaušinio užplikykite karštu pienu ir pakaitinkite karšto vandens vonelėje. Pyragą supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais, apipilstykite tirpintu sviestu ir padžiovinkite orkaitėje kol pagels.
Patiekdami valgyti sriubą pabalinkite pieno ir kiaušinio mišiniu, pabarstykite žalumynais. Atskiroje lėkštutėje patiekite džiūvėsėlius. Skanaus!