Saldžiarūgštė tiršta sriuba
Jums prireiks:
4 vidutinio dydžio bulves 2 saldziosios paprikos (spalva nesvarbi, maisant dar skaniau) 4 nedideli balti svogunai 1 vidutinio dydzio raudonasis 2 dėžutės luptu koncervuotu pamidorų vienas indelis sldžiarūgščio padažo svogunas čili prieskoniai 2 daržovių sultinio kūbeliai tabasco padžas baziliko prieskoniai mėsos prieskoniai juodieji pipirai vegeta
Veiksmai:
supjaustyti bulves kūbeliais ir sudeti virti. įpilti i keptuvę nemažai aliejaus ir sudeti kepti dideliais kubeliais supjaustytus svogūnus . Į šiek tiek pakeptus, tačiau neapskrudintus svogūnus sudėti kūbeliais (vėl gi dideliais) supjaustytas paprikas. pakepti, jei megstate ispausti 4-5 nemažas skilteles česnako ir dvi supausčius sudėti i keptuvę . Sutrynus koncervuotus luptus pomidorus taip pat sudėti i keptuvę , truputeli patroškinus supilti pusė saldžiarūgščio padažo indelio i ta pačia keptuvę . Likusią dalį supilti į puodą. DARŽOVIU NESUKEPTI IR LABAI NEAPSKRUDINTI, TIK LABAI NEDAUG. Bulvėms bevek išvirus puodelyje ištirpinti daržovių sultinio kubelius, i ta pati puodeli sudeti baziliko, mėsos ir čili priekonius bei jupduosius pipirus ir vegetą. Visą puodelio turinį supilti į puodą. Baigus viską troškinti keptuvėje, visą jos turinį supilti i puodą kuriame verda bulvės. Dar pavirti apie 20 min Paskaninti tabasco padažu ( jį galima pilti tiesiai į puodą arba atskrai kiekvienam žmogui įlėkštę pagal skonį). DĖMESIO-kūbeliai kuriais pjaustomos daržoves turi buti pakankamai stmbus (pvz: dedidelį svoguną reiki supjaustyti i aštuonias dalis ir dedant i keptuvę atskirti sluoksnius vien nuo kito)