Šalta, aštri daržovių sriuba
Jums prireiks:
saldžiųjų įvairių rūšių paprikų – 200 g,
pomidorų – 225 g (2 dideli arba 3-4 mažesni),
agurkų (su nulupta žieve) – 165 g,
ropinių svogūnų – 100 g (1 didelis arba 2 mažesni)
česnakų – 15 g (3 – 4 skiltelės)
petražolių – 8 g
acto (9%) – 30 g (1/2 valgomojo šaukšto)
pomidorų padažo – 30 g (1/2 valgomojo šaukšto)
alyvuogių aliejus – 15 g (1 valgomasis šaukštas)
vandens – 160 g
druskos – 3 g
vegetos – 3 g
maltų džiūvėsėlių – 20 g
maltų saldžiųjų paprikų – 3 g
kajeno pipirų – 1 g
žaliųjų alyvuogių be kauliukų – 13 g (5 vnt.)
juodųjų alyvuogių be kauliukų – 13 g
Veiksmai:
Geltonas saldžiąsias paprikas nuplaukite ir išskobkite sėkleles. 1/8 daržovių (geltonąsias paprikas , pomidorus, agurkus, petražoles) supjaustykite smulkiais kubeliais, o likusias daržovės 7/8 (raudonąsias paprikas , pomidorus, agurkus, petražoles, svogūnus, česnakus) sudėkite į smulkintuvą ir plakite, kol sutrinsite iki vientisos konsistencijos. Po to sudėkite ledukus, pilkite alyvuogių aliejų, actą, pomidorų padažą, berkite džiūvėsėlius, druską, maltas saldžiąsias paprikas , kajeno pipirus ir viską gerai išmaišykite arba suplakite.
Sriubą pilkite į sriubos lėkštes, puoškite daržovių kubeliais bei žaliųjų ir juodųjų alyvuogių puselėmis.
Šaltinis: maxima.lt