Sriuba iš stručio kaklo
Jums prireiks:
2 ½ kg supjaustyto stručio kaklo
½ puodelio sviesto
½ puodelio aliejaus
3 svogūnai
3 morkos
3 griežčiai
3 pastarnokai
2 saliero stiebai, sukapoti
2 čiobrelio šakelės
keli pipirai, lauro lapai, česnako skiltele, druska
½ puodelio Shery, Porto ar Madeiros
½ puodelio sojų padažo
3 litrai vandens
Veiksmai:
Nulupkite ir ketvirčiais supjaustykite daržoves. Kelis žalumynus palikite papuošimui. Apskrudinkite mėsą svieste ar aliejuje dideliame puode. Pridėkite daržovių, prieskonių, Shery ir užpilkite 3 litrais vandens. Virkite, patikrindami, kad nepridegė. Vis pripilkite vandens, jei jis išgaruoja. Išimkite mėsą ir perkoškite sriubą per rėtį , atskirdami tirščius. Nuimkite mėsą nuo kaulų ir sudėkite atgal į puodą virti. Patiekiama su karšta duona ir sviestu.