Home Sriubos Vištienos sriuba

Vištienos sriuba

Vištienos sriuba

Jums prireiks:
2 vištos ketvirčiai
keletas bulvių
1 morka
1 svogūnas
4 – 6 šaukštai ryžių
2 vištienos sultinio kubeliai
lauro lapeliai, pipirai, žiupsnelis sviežių petražolių

Veiksmai:
Apverdame vištienos ketvirčius, nupilame sultinį. Dedame apvirtus ketvirčius i svaru vandenį ir vėl verdame. Mėsai išvirus, ja kiek atvėsiname ir susmulkiname, dedame atgal į verdantį sultinį kartu su gana smulkiai supjaustytomis bulvėmis, morka, ryžiais ir svogūnu (jei pageidaujate, svoguna galite pakepinti, taciau nekepintas jis suteikia sriubai malonu prieskoni, taciau visiskai nesijaucia svoguno kvapo). Suberiame vištienos sultinį, prieskonius (keletą pipiro zirnelių, lauro lapus), baigiant virti įdedame šviežiai smulkintų petražolių.

Pastaba: ši sriuba gali būti tiršta. Svarbu kruopsčiai susmulkinti vištieną, bulves supjaustyti maždaug 2 cm kubeliais ir įberti kiek daugiau ryžiu.