Home Sriubos Vokiška alaus sriuba

Vokiška alaus sriuba


Jums prireiks:
vištienos sultinio – 1,5 l
vokiško alaus (šviesiojo) – 0,5 l
nuskustų bulvių – 1 kg
nuluptų rap. svogūnų – 100 g (1 didelis arba 2 mažesni)
raugintų kopūstų – 300 g
aliejaus – 50 g (2 valg. šaukštai)
druskos – 10 g (1 arbatinis šaukštelis)
maltų juodųjų pipirų – 2 g
lauro lapų – 2-3 vnt.
mairūnų (džiovintų) – 1 g
kmynų – 1 g
skrebučių – 50 g
lydyto „Panemunės“ sūrio – 100 g

Veiksmai:
Svogūnus ir bulves supjaustyti kubeliais (7×7 mm). Svogūnus pakepinti aliejuje, sudėti supjaustytas bulves , supilti sultinį, pavirti apie 15 min. Raugintus kopūstus susmulkinti, sudėti į sultinį su daržovėmis, suberti prieskonius, įpilti alaus ir virti, kol daržovės suminkštės.
Sriubą supilti į sriubos lėkštes, įberti sūrio ir skrebučių.
Linkime skaniai pavalgyti!

Šaltinis: maxima.lt