Apkepta grybų košė
Jums prireiks:
600 g šviežių grybų,
3 šaukštai sviesto arba margarino,
druskos, pipirų,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė pieno,
50 g lieso karštai rūkyto kumpio, virtos arba keptos mėsos,
2 šaukštai tarkuoto sūrio,
0,5 citrinos sultys, žalumynų.
Veiksmai:
Šviežius grybus nuvalyti, nuplauti, sumalti mėsmale ir troškinti, įdėjus 1 šaukštą riebalų ir prieskonių, kol išgaruos skystis. Likusiuose riebaluose pakepinti miltus, įpilti pieno ir pavirinti. Į grybus supilti padažą, sudėti susmulkintą mėsą ir viską gerai sumaišyti. Mišinį sukrėsti į ugniai atsparią formą arba indą, apibarstyti tarkuotu sūriu, pašlakstyti citrinos sultimis ir apkepti. Kai iškeps, apibarstyti žalumynais. Patiekti su baltos duonos skrebučiais ir raugintais agurkais arba mišriomis daržovių salotomis. Skanaus!