Pakepintos daržovės
Jums prireiks:
1 valg. šaukštas saulėgrąžų aliejaus;
1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas žiedeliais;
½ mažos cukinijos,
išilgai perpjautos į dvi dalis ir supjaustytos į 1 cm gabalėlius;
1½ puodelio žiedinių kopūstų, supjaustytų kąsnio dydžio gabalėliais;
1½ puodelio brokolių, supjaustytų kąsnio dydžio gabalėliais;
1 puodelis šviežių supjaustytų grybų; ½ puodelio plonomis juostelėmis išilgai supjaustytų morkų;
½ puodelio juostelėmis supjaustytų žaliųjų pipirų;
½ puodelio juostelėmis supjaustytų raudonųjų pipirų.
Padažas:
2 valg. šaukštai skrudintų linų sėmenų;
1 skiltelė smulkiai supjaustyto česnako;
1 valg. šaukštas sutarkuoto šviežio imbiero;
¼ puodelio vištienos sultinio;
2 valg. šaukštai sojos padažo;
1 valg. šaukštas vyno acto;
1 arb. šaukštelis cukraus;
1 valg. šaukštas maltų linų sėmenų;
1 valg. šaukštas skrudintų linų sėmenų.
Veiksmai:
Į troškintuvę įpilkite aliejaus. Suberkite svogūnus, cukinijas, žiedinius kopūstus, brokolius, grybus, morkas bei pipirus ir maišydami pakaitinkite 5 minutes. Uždenkite dangtį ir dar patroškinkite apie 2 minutes. Nedideliame inde sumaišykite maltus linų sėmenis, česnaką, imbierą, sultinį, sojos padažą, vyno actą ir cukrų. Šiuo mišiniu užpilkite daržoves. Maišydami pavirkite dar kelias minutes. Užbarstykite skrudintais linų sėmenimis ir patiekite.