Daniškas kumpis


Jums prireiks:

plonos riekelės virto kumpio 8 vnt
kapotas svogūnas 1 vnt
kumpio sultinys 2 stiklinės
sviestas 15 g
pomidorų tyrė 2 šaukštai
šviežiai malti pipirai
grietinė 1 stiklinės
smulkiai kapotos petražolės

Veiksmai:
4 asmenims 1,5 stiklinės sultinio užpilama ant kapoto svogūno ir lėtai verdama, kol sultinio lieka apie stiklinę. Tada sultinys nukošiamas į pomidorų tyrę. Pridedama pipirų, pagal skonį druskos, truputį pavirinus įpilama ½ stiklinės grietinės ir dar 10 min. letai pakaitinama. Ant virto kumpio riekelių užpilama 1 stiklinė sultinio ir uždengus pakaitinama apie 10 min. Paskui sultinys nupilamas, kumpis išdžiovinamas lininėje drobulėje ir išdėstomas ant karštos lėkštės. Į pagamintą padažą įdedama sviesto, pakaitinama, užpilama ant kumpio ir apibarstoma smulkiai pjaustytomis petražolėmis. Paduodama su apvirtomis keptomis bulvėmis ir apvirtų kopūstų salotomis.

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

* Please enter the Biggest Number

Suskaičiuokite *Captcha loading...