Keksas su slyvomis ir mėlynėmis
Jums prireiks:
500 g sviesto,
5 kiaušiniai,
3 tryniai,
400 g cukraus,
2 citrinos,
600 g miltų,
200 g krakmolo,
200 g džiovintų slyvų,
200 g razinų,
200 g džiovintų mėlynių,
pakelis kepimo miltelių,
margarino,
džiūvėsėlių.
Veiksmai:
Sviestą išsukite iki purumo. Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymų. Nuolat sukant sviestą į jį įdėkite po kiaušinio trynį ir įberkite po šaukštelį cukraus. Masę maišykite kol cukrus visiškai ištirps.
Citriną nuplikykite karštu vandeniu, išspauskite jos sultis, o žievelę sutarkuokite. Razinas pamirkykite šiltame vandenyje. Į išsuktą sviesto masę sudėkite uogas, tarkuotą citrinos žievelę, krakmolą ir viską gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite su miltais ir kepimo milteliais, sudėkite į masę ir išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais ir supilkite tešlą. Kepkite 60 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.