Home Desertai Apelsininis kremas

Apelsininis kremas


Jums prireiks:
400g grietinėlės
3 apelsinai
3 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus pudros
15g želatinos
1 šaukštelis vanilininio cukraus
papuošimui mėtos lapelių

Veiksmai:
Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su dviem šaukštais cukraus pudros ir vanilininiu cukrumi. Užvirinti 1/4 grietinėlės ir maža srovele (karšta) maišant pilti į trynius. Plakti, kol masė pradės tištėti. Želatina išbrinkyti ir ištirpinti. Likusią grietinėlę išplakti ir supilti želatiną(ne karštą), maišant supilti trynių masę. Apelsinus nuplykiti, išspausti sultis, supilti į kremą.Kiaušinių baltymus su dviem šaukštais cukraus išplakti iki standžių putų. Baltymus sudėti į kremą, atsargiai išmaišyti, truputi atšaldyti. Puošiama plonai supjaustytomis apelsinų žievelėmis ir mėtos lapeliais.