Močiutės ryžių pudingas


Jums prireiks:

1 puodelio vandens, 1/2 puodelio nevirtų ilgagrūdžių ryžių, 2 suplaktų kiaušinio trinių, puse stiklinės cukraus, 1 valgomojo šaukšto avižinių miltų, žiupsnelio druskos, 2,5 stiklinės pieno, 1 valgomojo šaukšto šviežių citrinos sulčių, puse stiklinės ražinųm, 2 kiaušinių baltymų, 1/4 stiklinės cukraus.

Veiksmai:

1) Į nedidelę keptuvę supilkite ryžius ir vandenį ir ant vidutinės temperatūros užvirinkite. Pamaišykite ir sumažinkite temperatūrą iki minimumo. Keptuvę uždenkite virinkite kol vanduo išgaruos – apie 20min.

2) Orkaitė įkaitinkite iki 175 C.

3)Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi. Tuomet suberkite šaukštelį avižini miltų ir druskos. Nenustodami maišyti supilkite pieną. Į gautą masę supilkite išvirtus ryžius, citrinos sultis ir razinas. Tuomet, visa tai, sudėkite į kepimo blėką. Blėką įdėkite į didesnę kurioje bųtų pora cm vandens.

4)Kelpti išanksto įkaitintoje keptuvėje tol, kol skystis išgaruos.
5) Kol ryžių masė kepa galima išplrakti baltimus iki standrumo. Ižplakus supilti 1/4 cukrausir jį vėl gerai išmaišyti. Viršų padengti morengu.

6) Įkaitinti orkaitę iki 200C

7)Kepti tol kol morengas įgaus auksinę spalvą. Patiekti šiltą.

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

* Please enter the Biggest Number

Suskaičiuokite *Captcha loading...