Home Desertai Meduolis

Meduolis


Jums prireiks:

400g medaus, 5 kiaušiniai, 200 g cukraus, 50 g sviesto, 1 stiklinė grietinės, 500 g miltų, 1 šaukštelis sodos, 2 šaukšteliai prieskonių mišinio: maltų gavzdikėlių, cinamono, muskato riešuto, kvepiančiųjų pipirų.

Veiksmai:

Trynius ištrinti su cukrumi, supilti pavirintą medų (atvėsusį), suberti prieskonius, supilti lydytą sviestą, grietinę, išplaktą su soda, suberti sijotus miltus ir maišyti. Tuomet dėti išplaktus baltymus. Supilti tešlą į paruoštą skardą. Kepama apie 40 min. vidutinio karštumo orkaitėje ar krosnyje.
Iškeptą meduolį išversti ant lentelės, atvėsinti. Po to pjaustyti nedideliais gabalėliais.