Home Desertai Riebus keksas

Riebus keksas


Jums prireiks:

300 g sviesto arba margarino,
7 kiaušiniai,
300 g cukraus,
300 g miltų,
3 g sodos,
125 g džiovintų vaisių,
125 g razinų,
šaukštelis konjako, vanilės.

Veiksmai:

Sviestą arba margariną ištrinkite iki baltumo, į jį įmuškite po trynį, įpilkite po šaukštą cukraus ir sukite apie 10 minučių. Išsukę vieną trynį dėkite antrą ir t.t., kol sudėsite visus trynius ir cukrų. Pabaigoje supilkite supjaustytus bei konjaku aplaistytus vaisius, razinas, vanilę.Pagaliau sudėkite išplaktus baltymus ir miltus su soda. Išmaišykite tešlą išpilkite į riebalais suteptą skardą 3 cm sluoksniu ir kepkite nekarštai 60 – 80 minučių. Skanaus !