Mieliniai žagarėliai
Jums prireiks:
300 g miltų,
30 g cukraus,
2 tryniai,
0,5 stiklinės pieno,
20 g mielių,
50 g riebalų ,
truputis druskos, citrinos žievelė,
50 g miltinio cukraus (apibarstymui),
700 g riebalų (virimui).
Veiksmai:
Iš kiaušinių, cukraus, trupučio miltų, mielių ir pieno užmaišykite skystą tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po valandos, jei tešla tinkamai pakilusi, sudėkite visus miltus, užminkykite ir laikykite šiltai, kol pakils. Pakilusią tešlą iškočiokite 1 mm storio lakštais, išspauskite skritulėlius dėdami po 3 vieną ant kito, patį vidurį patepkite baltymu ir spauskite pirštais, kad suliptų. Prieš sulipdydami kiekviename skritulėlyje nuo krašto į centrą padarykite 6 – 7 įpjovimus.
Į verdančius riebalus leiskite tiek žagarėlių, kad jie laisvai galėtų kilti. Kai viena verdamų žagarėlių pusė pageltonuoja, juos apverskite.
Išvirusius žagarėlis išgriebkite ant sieto, atvėsinkite ir apdulkinkite miltiniu cukrumi. Skanaus !