Anytos pyragas
Jums prireiks:
Tešla:
Smulkus cukrus 125 g
Sviestas 125 g
Miltai 200 g
Kepimo milteliai 5 g
Kiaušiniai 3 vnt
Citrinos sultys 1 šaukštas
Papuošimas:
Pudingo milteliai 20 g
Konservuoti vaisiai ar uogos 800 g
Veiksmai:
Sumaišyti visus sausus ir visus skystus ingridientus atskirai. Po to viską sumaišyti kartu. Supilti į pateptą aliejumi formą ir kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje (termostatas 6) 30 min orkaitės viršuje. Vaisius iš indelio išdėlioti ant pyrago (jeigu reikia – supjaustyti). Pagaminti ŽELĖ: visą skystį iš indelio sumaišyti su puse pakelio pudingo miltelių, dėti ant silpnos ugnies ir nuolat maišant, kaitinti iki virimo – masė iš skystos pavirs į drebučius, kurią iš karto supilame ant pyrago, papuošto vaisiais. Sustingti turi beveik iškarto, per keletą minučių. Ataušinti ir patiekti.