Nugarinės kepsnys su burgundišku padažu
Jums prireiks:
Produktai 4 porcijoms:
800 g jautienos krūtininės
3 šaukštai aliejaus
l kg mažų svogūnų
150 g grietinės
l šaukštas garstyčių
¼ burgundi6ko raudonojo vyno
4 lauro lapeliai
maltų pipirų, druskos
aliuminio folijos
Veiksmai:
1. Mėsa iš visų pusių negiliai įpjauname, įtriname druska ir pipirais . Skardoje įkaitiname aliejų ir 20 min. kepame mėsą orkaitėje. Paskui ja dedame į puodą, supilame kepimo metu išsiskyrusias sultis, uždengiame dangčiu ir troškiname.
2. Svogūnus supjaustome išilgai į keturias dalis ir sudedame į puodą, kuriame troškinama mėsa. Supilame vyną, įdedame lauro lapelius. Nugarinės kepsnį troškiname 40 minučių, paskui išimame iš puodo ir įvyniojame į aliuminio foliją.
3. Iš nuoviro paruošiame padažą: sudedame garstyčias, grietinę, pagardiname druska , pipirais ir užviriname.
4. Pusę nugarinės kepsnio supjaustome griežinėliais. Visą mėsą dedame į didelę lėkštę ir užpilame padažu, patiekiame su bulvėmis.
Emma Kingsgarden
Kiekvieno skoniui
Gardūs patiekalai Jūsų svečiams
http://www.sanitex.lt