Home Karštieji patiekalai Žuvies patiekalai Senoviškai sluoksniuotoje tešloje kepta menkė su šviežiomis salotomis, pagardintomis saldrūgščiu aliejaus užpilu

Senoviškai sluoksniuotoje tešloje kepta menkė su šviežiomis salotomis, pagardintomis saldrūgščiu aliejaus užpilu

Senoviškai sluoksniuotoje tešloje kepta menkė su šviežiomis salotomis, pagardintomis saldrūgščiu aliejaus užpilu

Jums prireiks:
160g sluoksniuotos tešlos, 30g virtų ryžių, 5g petražolių, 200g menkės filė, 10g citrinų sunkos, 1,5g druskos, 0,5g maltų pipirų, 5g krapų šaknelių, 4 vnt. džiovintų pomidorų, 2g krapų šakelių, 20g citrinos

Veiksmai:

Ant 160 g sluoksniuotos tešlos dėkite 30g virtų ryžių, juos apibarstykite 5g petražolių lapeliais, ant jų dėkite 200g menkės filė,  ją apšlakstykite 10g citrinų sunkos, pagardinkite 1,5g druskos, 0,5g maltais juodaisiais pipirais ir 5g krapų šakelėmis. Tešlą gražiai užlankstykite, įpjaustykite rombeliais,  apibarstykite 2g kmynų ir kepkite 200 C temperatūros orkaitėje 20 min. Patiekiant, kepsnį perpjaukite per pusę, dėkite viename lėkštės krašte, šalia dėkite 100g šviežių daržovių su kalafiorais salotų, ant jų uždėkite 4 vnt. džiovintų pomidorų ir 2g krapų šakelių, šalia dėkite 20g citrinos skiltelę.

 

Vincentas Sakas