Dešra su grybais
Jums prireiks:
10 dešrelių,
50 g rūkytų lašiniukų,
1 svogūnas,
0,5 saliero,
300 g šviežių grybų,
1 stiklinė obuolių sulčių arba vyno,
1 šaukštelis aštraus padažo,
druskos, pipirų.
Veiksmai:
Sardeles arba dešreles išilgai perpjauti pusiau, pakepinti su plonais griežinėliais supjaustytais lašiniukais ir išimti iš keptuvės. Tuose pačiuose riebaluose iki rausvumo pakepinti kapotą svogūną ir tarkuotą salierą, įpilti vyno arba sulčių, užvirinti, sudėti susmulkintus grybus ir prieskonius, Kiek pavirinus, sudėti pakepintas dešreles ir dar 15 minučių patroškinti.
Valgį patiekti karštą su virtomis bulvėmis arba ryžiais ir žalių daržovių salotomis. Skanaus!