Home Karštieji patiekalai Kiaušinienė su grybais ir vištiena

Kiaušinienė su grybais ir vištiena


Jums prireiks:
150 g savo sultyse virtų grybų,
1 poras,
3 šaukštai margarino,
l,5 stiklinės virtos arba keptos vištienos,
0,5 stiklinės šviežių žirnių arba konservuotų žirnelių,
gabalėlis saliero,
3 kiaušiniai,
1 rūgštus obuolys arba 3 šaukštai vyno,
druskos, pipirų,
cukraus,
5 šaukštai grybų arba vištienos sultinio.

Veiksmai:

Siauromis juostelėmis supjaustytus grybus troškinti riebaluose. Kiek patroškinus, sudėti skridinėliais supjaustytą porą, tarkuotą salierą, gabalėliais supjaustytą vištieną. Į pagamintą troškinį suberti atskirai išvirtus žirnius. Mišinį ataušinti, sumaišyti su tarkuotu obuoliu arba vynu, plaktais kiaušiniai s ir prieskoniais, sudėti į riebalais pateptą formą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol valgis paraus ir kiaušiniai sutirštės. Iškepusią kiaušinienę tuojau patiekti. Prie jos tinka karšti sumuštiniai su sūriu arba padžiovintos duonos riekutės. Skanaus!