Grybų , mėsos ir ryžių apkepas


Jums prireiks:
200 g. šviežių grybų, kurių nebūtina karštai apdoroti,
200 g. virtos
arba keptos mėsos,
1 svogūnas,
2 pomidorai,
1 raugintas agurkas,
1
petražolė,
druskos,
pipirų,
pomidorų tyrės,
1 stiklinė ryžių,
vandens,

sultinio,
maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio,
sviesto.

Veiksmai:
Gabalėliais supjaustytus grybus, mėsą ištroškinti su prieskoninėmis
daržovėmis ir kitais prieskoniais. Pasūdytame vandenyje išvirti birią
ryžių košę. Formą patepti riebalais, į ja suberti ryžius (daugiau kaip
pusę) taip, kad uždengtų formos dugną ir sieneles. Vidyryje padaryti
duobutę, į kurią sukrėsti troškinį ir supjaustytus agurką bei pomidorą.
Viską užkloti likusiais ryžiais. Jei produktai labai sausi –
pašlakstyti sultiniu. Viršų apibarstyti tarkuotais džiūvėsėliais arba
lydytu tarkuotu sūriu, uždėti sviesto gabalėlių ir kepti tol, kol
apkepas paraus.

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

* Please enter the Biggest Number

Suskaičiuokite *Captcha loading...