Grybų , mėsos ir ryžių apkepas
Jums prireiks:
200 g. šviežių grybų, kurių nebūtina karštai apdoroti,
200 g. virtos
arba keptos mėsos,
1 svogūnas,
2 pomidorai,
1 raugintas agurkas,
1
petražolė,
druskos,
pipirų,
pomidorų tyrės,
1 stiklinė ryžių,
vandens,
sultinio,
maltų džiūvėsėlių arba tarkuoto sūrio,
sviesto.
Veiksmai:
Gabalėliais supjaustytus grybus, mėsą ištroškinti su prieskoninėmis
daržovėmis ir kitais prieskoniais. Pasūdytame vandenyje išvirti birią
ryžių košę. Formą patepti riebalais, į ja suberti ryžius (daugiau kaip
pusę) taip, kad uždengtų formos dugną ir sieneles. Vidyryje padaryti
duobutę, į kurią sukrėsti troškinį ir supjaustytus agurką bei pomidorą.
Viską užkloti likusiais ryžiais. Jei produktai labai sausi –
pašlakstyti sultiniu. Viršų apibarstyti tarkuotais džiūvėsėliais arba
lydytu tarkuotu sūriu, uždėti sviesto gabalėlių ir kepti tol, kol
apkepas paraus.