Keptos bulvės su svogūnais
Jums prireiks:
300 g bulvių,
35 g svogūnų ,
50 g sviesto,
50 g grietinės,
10 g svogūnų laiškų,
krapų, druskos.
Veiksmai:
Bulves supjaustykite kubeliais, nuplaukite, sudėję į sietelį nuvarvinkite. Dėkite bulves į skrudintuvą arba į keptuvėje įkaitintus riebalus, pasūdykite ir kepkite kartais pamaišydami. Paskui bulves dėkite į troškinimo indą, įdėkite sviestą, 50 g grietinės ir 10 minučių patroškinkite orkaitėje. Svogūnus pakepinkite atskirai keptuvėje , pagardinkite juos druska. Tada svogūnus dėkite į troškinimo indą ir dar 15 minučių patroškinkite su bulvėmis. Patiekite lėkštėje, apipilkite susidariusiomis sultimis. Tinka prie mėsos patiekalų, kaip užkanda prie alaus, ar atskiras patiekalas.