Makaronai su plekšne
Jums prireiks:
apie 500 g plekšnių filė
1 arbatinis šaukštelis druskos
¼ arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų
1–2 valgomieji šaukštai margarino arba sviesto
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių
100 ml tarkuoto parmezano sūrio
2 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus
50 ml žuvies sultinio (gaminti iš kubelių)
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
Veiksmai:
Filė pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite riebalus tol, kol jie pagels ir ištirps. Sudėkite filė ir apkepkite iš abiejų pusių tol, kol gražiai paruduos. Apibarstykite smulkintais raudonėliais ir parmezanu, apšlakstykite alyvų aliejumi. Greta filė gabalėlių supilkite sultinį, uždenkite keptuvę dangčiu ir šiek tiek patroškinkite. Prieš patiekdami, žuvį apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių. Patiekite su makaronais (pavyzdžiui, kriauklelėmis) ir žaliomis salotomis.