Mėsos vyniotiniai, įdaryti grybais


Jums prireiks:

5 gabalai jautienos,
druskos, pipirų,
1 svogūnas,
150 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
50 g lašiniukų, petražolių lapelių,
2 šaukštai riebalų,
1,5 stiklinės vandens arba sultinio,
1 šaukštas miltų,
2 šaukštai grietinės.
pomidorų tyrės arba aštraus padažo.

Veiksmai:

Jautieną išmušti, apibarstyti druska, pipirais. Ant kiekvieno gabalo uždėti šiaudeliais supjaustytų svogūnų, grybų, lašiniukų, petražolių lapelių ir suvynioti. Vyniotinius surišti siūlais, pakepinti įkaitintuose riebaluose iki rausvumo, tada įpilti vandens arba sultinio ir ištroškinti. Jei nuo vyniotinių liko įdaro, jį taip pat ištroškinti. Ištroškintus vyniotinius išimti, nurišti siūlus. Į skystį įberti miltų, įdėti pomidorų tyrės arba aštraus padažo, pavirinti ir pagardinti grietine. Vyniotinius patiekti užpiltus padažu arba padažą duoti atskirai padažinėje. Valgyti su keptomis arba virtomis bulvėmis ir troškintomis daržovėmis. Skanaus!

Similar Posts