Muštiniai su aštriu padažu
Jums prireiks:
1.500 g nugarinės,
2.aliejaus.
Padažui:
3.2 svogūnai,
4.2 šaukštai acto,
5.2 kornišonai,
6.šaukštas garstyčių,
7.aliejaus,
8.šaukštelis baziliko,
9.pipirų,
10.druskos.
Veiksmai:
Mėsą supjaustyti ir išmušti kūjeliu. Tada apkepinti.
Paruošti padažą: aliejų, kuriame kepė mėsa įkaitinti, įpilti šaukštą
šviežio aliejaus ir pakepinti svogūnus. Tada įpilti acto ir viską
virti 2 minutes. Po to pasūdyti, įberti pipirų, baziliko ir dar
pavirti. Muštinius įdėti į padažą ir 30 minučių patroškinti. Likus 5
minutėms iki pabaigos sudėti supjaustytus kornišonus ir garstyčias.
Patiekti su grikių koše. Skanaus!