Raudonasis buljonas


Jums prireiks:

1,5 kg. jautienos,
1 svogūną,
2 morkas,
1 petražolė,
1/4 saliero,
1 porą,
1 mažą ropę,
puokštę žalumynų

Veiksmai:
Paimti 1,5 jautienos, nuplauti, padėti į puodą, įpylus 3 šaukštus vandens, pridėti supjaustytų šaknelių ir žalumynų.  Užvožti ir troškinti mėsą ant mažos ugnies; žiūrėti, kad gerai apraustų, bet kad
neprisviltų. Aprausvinus mėsą, įpilti 15 stiklinių. šalto vandens, pastatyti ant didelės ugnies, leisti tris kartus užvirti, kiekvieną kartą
atstatant, nugraibyti putas.  Įdėti druskos ir nukelti ant mažos
ugnies, kad palengva virtų 2 val.  Valandą prieš paduodant, nu
kelti nuo ugnies, kad nusistotų, nugriebti taukus, iškošti į kitą puodą
ir dar kartą užvirinti. Užpilti smulkiai supjaustytų žalių krapų
ir petražolių, paduoti.

Similar Posts