Šerniena, virta su daržovėmis


Jums prireiks:

1.600 g šernienos [gali būti su kaulais], 2.1 l vandens, 3.druskos,
4.acto,
5.1 svogūnas,
6.3 morkos,
7.1 petražolės šaknis arba gabalėlis saliero,
8.750 g kopūstų,
9.200 g pupelių,
10.6-8 bulvės,
11.žalumynų,
12.(miltų, grietinės).

Veiksmai:

Mėsą sudėti į truputį actu parūgštintą šaltą vandenį, užvirinti, nugraibyti putas. Uždengus dangtį virti, kol apvirs (1,5-2 valandas). Tada pridėti druskos, supjaustytų prieskoninių ir kt. daržovių. Bulves sudėti ant viršaus taip, kad jų nesiektų vanduo. Apibarstyti druska pagal skonį. Uždengus dangčiu virti, kol išvirs. Išvirusias daržoves ir mėsą sudėti į dubenį. Mėsą supjaustyti ir viską apibarstyti žalumynais. Padažui tinka nuoviros, bet pridėjus miltų ir grietinės, galima jį pagardinti. Patiekti su raugintais agurkais, pomidorais, tarkuotais krienais arba aštriu padažu. Skanaus!

Similar Posts