Tortas "Skruzdėlynas"


Jums prireiks:
1.4 – 5 kiaušiniai
2.5 šaukštai grietinės
truputis druskos
3.4 stiklinės miltų
4.0,5 kg aliejaus
Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą:
5.1 stiklinė medaus
6.1 stiklinė cukraus
7.2 šaukštai vandens
8.30 g sviesto
9.1 šaukštas grietinės

Veiksmai:
Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 – 4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi.
Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų papuošiame razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais. Skanaus!

Similar Posts