Virš žarijų kepti vištų sparneliai su medumi


Jums prireiks:
1.12 vištos sparnelių
2.1/4 stiklinės sojų padažo
viena sutrinta česnako skiltelė
3.2 šaukštai chereso
4.2 šaukštai aliejaus
5.2 šaukštai medaus

Veiksmai:

Popieriniu rankšluoščiu nušluostykite vištų sparnelius, sulenkite juos. Sudėkite į lėkštą stiklinį ar molinį indą. Mažame stiklianyje sumaišykite sojų padažą, česnaką, cheresą, aliejų ir užpildykite ant vištų sparnelių Uždenkite maistine plėvele ir, retkarčiais pavartydami, 2 valandas palaikykite šaldytuve. Nuvarvinkite sparnelius ir sudėkite ant aliejumi suteptų grotelių. Medų sudėkite į nedidelį karščiui atsparų puodelį ar stiklainį ir pastatykite, kad puodelis sušiltų. Medų prispauskite prie indo dugno. Retkarčiais paversdami, vištų sparnelius kepkite 12 minučių arba tol, kol jie suminkštės. Sparnelius aptepkite medumi ir pakepinkite dar 2 minutes. Tuojau pat paduokite į stalą.

Receptą atsiuntė Rasa iš Šiaulių.

Similar Posts