Home Desertai Kiti desertai

Kategorija: Kiti desertai

Įrašas

Aviečių uogienė

Jums prireiks: 1kg aviečių, 1kg cukraus Veiksmai: Uogas suberkite į puodą sluoksniuodami su cukrumi. Laikykite šaldytuve 10-12 val. Tada virkite ant mažos ugnies nugraibydami putas apie 20 min. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius. Sandariai uždarykite. ... Plačiau

Įrašas
Bruknės savo sultyse

Bruknės savo sultyse

Jums prireiks: 1kg bruknių, cukraus pagal skonį Veiksmai: Bruknes nuplaukite, pusė jų supilkite į stiklainius. Iš kitos pusės uogų išspauskite sultis, užvirkite jas, pasaldinkite pagal skonį ir užpilkite ant bruknių. Stiklainius su uždėtais (neuždarytais) dangteliais kaitinkite... Plačiau

Įrašas

Erškėtuogių uogienė

Jums prireiks: 2 kilogramai erškėčio (erškėtrožės) uogų,  1 lašas vandens, 1kg cukraus Veiksmai: Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas... Plačiau

Įrašas

Juodieji serbentai savo sultyse

Jums prireiks: 1kg juodųjų serbentų, 700g cukraus Veiksmai: Paruoštus serbentus suberkite į puodą, truputį sumaigykite, apibarstykite cukrumi ir palikite 6 val. Tada virkite ant labai mažos ugnies išlaikydami 80°C temperatūrą 7 min. Tuoj pat išpilstykite į stiklainius ir sandariai... Plačiau

Įrašas

Braškių uogienė

Jums prireiks: Braškės – 1 kilogramas, Cukrus – Cukrus 1 kilogramas,  Vanduo – vandens 1 stiklinė Veiksmai: Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta. Atrenkamos... Plačiau

Įrašas

Močiutės ryžių pudingas

Jums prireiks: 1 puodelio vandens, 1/2 puodelio nevirtų ilgagrūdžių ryžių, 2 suplaktų kiaušinio trinių, puse stiklinės cukraus, 1 valgomojo šaukšto avižinių miltų, žiupsnelio druskos, 2,5 stiklinės pieno, 1 valgomojo šaukšto šviežių citrinos sulčių, puse stiklinės... Plačiau

Įrašas

Šokoladinis ryžių pudingas

Jums prireiks: 1/2 stiklinė cukraus, 3 valgomieji šaukštai kakavos, 1/4 stiklinė ryžinių miltų, 1/8 arbatinio šaukštelio druskos, 2 2/3 stiklinės pienol, 2 valgomieji šaukštai margarino, 1 arbatinis šaukštelis vanilės. Veiksmai: Keptuvėje sumaišykite cukrų, kakavą, ryžių... Plačiau

Įrašas

Kepta kriaušė tešloje

Jums prireiks: 100g mielinės sloksniuotos tešlos, 100g kriaušės, 60g cukrumi, 0,05g maltais cinamonais, 5g sviesto, 15g razinų. Veiksmai: Atlaidinkite pirktinę šaldytą mielinę sluoksniuotą tešlą, nuo jos atpjaukite 100g kvadratą, ant jo dėkite konservuotos kriaušės puselę... Plačiau

Įrašas

Tradicinė „Kūčia”

Jums prireiks: Stiklinė kviečių, 500g aguonų, 300g medaus, 500g cukraus, 50g razinų, 50g džiovintų figų, 50g kapotų riešutų, 50g kapotų migdolų. Veiksmai: Stiklinę kviečių nuplaukite ir pamerkite nakčiai. Kitą dieną išvirkite, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį.... Plačiau