Uogų gėrimas

Jums prireiks: 150 g uogų (žemuogių, braškių, aviečių, serbentų), 2,5 stiklinės virinto vandens, medaus ar cukraus, spalvoto ledo gabaliukų. Veiksmai: Trintos uogos užpilamos virintu vandeniu ir palaikius 20 – 25 minučių nukošiamos. Skystis paskaninamas medumi ar... Plačiau

Kiniška arbata

Jums prireiks: 1 šaukštelis žaliosios arbatos 1 puodelis vandens. Veiksmai: Arbata supilama į pašildytą indą, užpilama verdančiu vandeniu ir po 3 minučių perpilama į kitą, porcelianinį indą, taip pat pašildytą. Geriama iš porcelianinių puodelių. Šią arbatą kinai... Plačiau

Airiška kava

Jums prireiks: 1 taurelė airiško viskio; 2 šaukšteliai rudojo cukraus; 1 puodelis karštos kavos; 3 šaukštai saldžios grietinėlės. Veiksmai: Viskis supilamas į pašildytą plačią stiklinę, suberiamas cukrus. Pilama karšta kava ir ant viršaus uždedama plaktos, saldžios... Plačiau

Rusiška arbata

Jums prireiks: 8 arbatiniai šaukšteliai arbatos, verdantis vanduo, pienas, gabalinis cukrus, uogienė, citrinos sultys arba grietinėlė. Veiksmai: Arbatžolės supilamos į pašildytą indą, užpilamos verdančiu vandeniu ir paliekamos 5 minutėms, o paskui viskas supilama į... Plačiau

Sulos kisielius

Jums prireiks: 1 l beržų arba klevų sulos, cukraus, krakmolo pagal skonį, truputis tarkuotų citrinos žievelių, 0,5 l apelsinų sulčių. Veiksmai: Sulą užviriname. Supilame šaltoje suloje išmaišytą krakmolą. Kisielius turi būti tirštas. Kisielių užviriname, suberiame... Plačiau