Rubrika Padažai

Padažas su cukinijomis

Jums prireiks:2 kg supjaustytų cukinijų, 0,5 kg paprikų, 0,5 kg morkų, indelis konservuotų ananasų, 0,5 l pomidorų padažo, 200 g aliejaus, 200 g acto, 200 g cukraus, 1 v.š. druskos.Veiksmai:Daržoves susmulkinti kubeliais (mažais). Viską sukrėsti į puodą ir troškinti 45-50 min.... Plačiau

Plačiau

SALSA (aštrus padažas)

Jums prireiks:2 vidutinio dydžio pomidorų, 1/3 vidutinio dydžio svogūno, 1 laiškinio svogūno, 1 valgomo šaukšto šviežių kalendros lapelių, žiupsnelio druskos. Veiksmai:Nulupkite ir supjaustykite pomidorus (skiltelių dydis priklauso savo nuožiūra – kokio tik norite).... Plačiau

Plačiau

Obuolių troškinys

Jums prireiks:10 žalių obuolių.Veiksmai:Obuolius smulkiai supjaustykite į indely su cukrumi (cukraus kiekis pagal nuožiūrą) ir užpilkite vandens (ketvirtis puodelio). Ant virsaus uzdėkite kelias nesupjaustytas skilteles. Visa tai virkite 10-15 min. Šį troškinį galima panaudoti... Plačiau

Plačiau

Džiovintų vaisių ir vyno padažas

Jums prireiks:6g džiovintų slyvų, 6g džiovintų kriaušių, 12g obuolių, 32g jautienos sultinio, 6g baltojo sauso vyno,  0,24g maltų cinamonų, 0,6g druskosVeiksmai:Išmirkykite 6g džiovintų slyvų ir 6g džiovintų kriaušių, supjaustykite plonomis juostelėmis. 12g nuluptų... Plačiau

Plačiau

Spanguolių su čiobreliais padažas

Jums prireiks:25g šaldytų uogų, 25g jautienos sultiniu, 6g sojų padažo, 3g išspaustomis citrinų sunkos, 0,05g maltų juodų pipirų, 0,01g džiovintų čiobreliųVeiksmai:25g šaldytų uogų atlaidinkite ir sutrinkite blenderiu, dar suplakite su 25g jautienos sultiniu, 6g sojų padažu,... Plačiau

Plačiau

Bruknių padažas

Jums prireiks:40g bruknių uogienės, 23g raudono sauso vyno, 0,5g sutrėkštų kadagių uogų, 0,01g maltų gvazdikėlių, 2g brendžioVeiksmai:40g bruknių uogienės atskieskite 23g raudonu sausu vynu, įberkite 0,5g sutrėkštų kadagių uogų, 0,01g maltų gvazdikėlių, įpilkite 2g... Plačiau

Plačiau

Kūčių baravykų padažas, tinkantis patiekti su sklindžiais, blyneliais, virtiniais.

Jums prireiks:100g baravykų, 20g saulėgrąžų aliejaus, 300g grybų nuoviro, 20g saulėgrąžų aliejaus, 20g kvietinių miltų,Veiksmai:100g baravykų 3-4 valandas išmirkykite, tame pačiame vandenyje išvirkite, nusunkite (nuovirą palikite) ir smulkiai supjaustykite. Svogūną smulkiai... Plačiau

Plačiau

Saldžiarūgštis alyvų aliejaus užpilas salotoms

Jums prireiks:400g alyvų aliejaus, 60g obuolių acto, 60g dirbtinio medaus, 10g druskos, 18g preseliu išspausto česnako, 2g  raudonos paprikos, 0,5g aitriųjų paprikų.Veiksmai:400g alyvų aliejaus suplakite su 60g obuolių actu, 60g dirbtinio medaus, 10g druskos, 18g preseliu išspausto... Plačiau

Plačiau

Aliejinis kilkių užpilas salotoms

Jums prireiks:50g kilkučių, 10g preseliu išspaustų česnakų, 6g druskos, 1 g maltų juodųjų pipirų, 400g alyvų aliejumi, 60g obuoliųVeiksmai:50g išdarytų be odos marinuotų kilkučių, 10g preseliu išspaustų česnakų,  6g druskos, 1 g maltų juodųjų pipirų sutrinkite į... Plačiau

Plačiau

Aliejinis ančiuvių užpilas salotoms

Jums prireiks:40g išdarytų ančiuvių arba be odos sūdytų kilkučių, 20g kietai virtų kiaušinių trynių, 10g preseliu išspaustų česnakų, 6g druskos, 1 g maltų juodųjų pipirų, 320g alyvų aliejaus, 60g obuolių acto.Veiksmai:40g išdarytų ančiuvių arba be odos sūdytų... Plačiau

Plačiau