Home Sriubos Grybų sriuba su moliūgais

Grybų sriuba su moliūgais


Jums prireiks:
150 g virtų grybų,
1 šaukštas margarino,
1 svogūnas,
gabalėlis petražolės arba saliero,
1 l vandens,
200 g moliūgo,
2 bulvės,
1 nedidelis agurkas arba rūgštus obuolys,
druskos,
1 pomidoras,
2 šaukštai grietinės,
svogūnų arba laiškinio česnako laiškų

Veiksmai:
Grybus, svogūną ir petražolę supjaustyti mažais kubeliais ir patroškinti riebaluose. Moliūgą ir bulves supjaustyti šiaudeliais, sudėti į verdantį vandenį arba sultinį ir virti, kol suminkštės. Tada sudėti troškintus grybus ir plonais griežinėliais supjaustytą pomidorą, agurką arba obuolį ir dar pavirti, kol visi produktai išvirs. Pomidorą patroškinti kartu su grybais. Sriubą užbalinti grietine ir pabarstyti kapotais svogūnų arba laiškinio česnako laiškais.
Moliūgas greit suverda, todėl sriubos negalima ilgai laikyti šiltai arba šildyti pakartotinai. Jie išverda per 15 minučių o bulvės per 20 minučių. Skanaus!