Lenkiška grybų sriuba su perlinėmis kruopomis


Jums prireiks:
100 g kruopų,
1 petražolė,
gabalėlis saliero,
1 svogūnas,
20 g grybų miltelių,
1 šaukštas sviesto,
1-2 kiaušinio tryniai,
2 šaukštai grietinės,
1 l sultinio,
0,5 citrinos sultys arba 1šaukštas acto,
druskos, žalumynų.

Veiksmai:
Kruopas išvirti šiek tiek pasūdytame vandenyje ir nusunkti. Susmulkintas prieskonines daržoves ir išmirkytus grybus truputį patroškinti svieste, paskui sudėti į sultinį ir išvirti. Kiaušinių trynius sumaišyti su grietine , trupučiu sultinio ir rūgščiomis sultimis.  Į šį mišinį supilti sultinį su grybais ir sudėti virtas kruopas.Ataušusią sriubą vėl pakaitinti, bet neužvirinti, kad nesutirštėtų kiaušinių tryniai. Skanaus!

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

* Please enter the Biggest Number

Suskaičiuokite *Captcha loading...