Moliūgų sriuba su kepintomis vėžių uodegėlėmis


Jums prireiks:

Kepintų vėžių uodegėlių

200 g valytų vėžių uodegėlių
½ smulkintos aitriosios paprikos
2 sutrintos česnako skiltelės
druskos ir pipirų
2 valgomieji šaukštai alyvų aliejaus 

Išmaišykite visus ingedientus ir juose marinuokite vėžių uodegėles tol, kol gaminsite sriubą.

Moliūgų sriuba

1 smulkintas sidabrinis svogūnas
2 smulkintos česnako skiltelės
2 valgomieji šaukštai šviežiai smulkinto imbiero
1 smulkinta vidutinio aitrumo raudonoji aitrioji paprika
1 cinamono lazdelė
4 gvazdikėliai
4 griežinėliais pjaustytos morkos
1 ¼ kg kubeliais pjaustyto moliūgo be žievės
500 ml vandens
1 sultinio kubelis
400 ml kokosų pieno
150 ml grietinėlės
1 žaliosios citrinos sulčių

Pateikimui

100 ml plaktos grietinėlės
100 ml trintos varškės sirupo
kokių nors šviežių prieskonių žalumynų

Veiksmai:
Aliejuje pakepinkite svogūną ir prieskonius. Sudėkite morkas ir moliūgą ir pakepinkite 5 minutes. Supilkite vandenį, įdėkite sulinio kubelį ir pavirkite apie 15 minučių. Leiskite ataušti, retkarčiais pamaišykite. Supilkite kokosų pieną, grietinėlę ir žaliųjų citrinų sultis. Pavirkite ir paragaukite. Įpilkite šiek tiek baltojo vyno. Pakepinkite vėžių uodegėles ir suverkite jas ant iešmelio. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, įdėkite grietinėlės, įpilkite šiek tiek sirupo. Ant dubenėlio uždėkite iešmelį, papuoškite šviežiais prieskoniniais žalumynais.

Sylvia Danielsson
Vaisiai, uogos ir daržovės
http://www.sanitex.lt

Similar Posts