Home Užkandžiai Kelių sūrių užkandis

Kelių sūrių užkandis

Kelių sūrių užkandis

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių . Sumaišykite sviestą su miltais, įpilkite vandens ir išmaišykite iki vientisos tešlos. Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite ant dviejų kepimo popieriaus lapų. Iš abiejų dalių, naudodamiesi forma, išpjaukite 24-26 cm skersmens skritulius. Vieną jų uždėkite and kepimo poperiumi išklotos kepimo skardos. 2 cm skritulio krašto aptepkite kiaušinio plakiniu. Ruošdami įdarą suplakite kiaušinius, sumaišykite su tarkuotu paprastu sūriu ir parmezanu bei prieskoniai. Ant tešlos skritulio užberkite 50g paprasto tarkuoto sūrio, kiaušiniu aptepto krašto nebarstykite. Sukrėskite įdarą ir apibarstykite likusiu 50 g tarkuotu sūriu. Uždėkite antrą tešlos skritulį ir užspauskite kraštus. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite 2 šaukštai tarkuoto parmezano. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.  Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti, kad pyragą būtų lengva pjaustyti.