Home Desertai Kiti desertai Erškėtuogių uogienė

Erškėtuogių uogienė

Jums prireiks:
2 kilogramai erškėčio (erškėtrožės) uogų,  1 lašas vandens, 1kg cukraus

Veiksmai:
Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos. Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos prisigertų cukraus. Sekančią dieną uogos iš sirupo išgriebiamos tiesiai į švariai paruoštus stiklainius, sirupas užvirinamas ir užpilamas ant uogų. Stiklainiai uždaromi stikliniais arba pridengiami metaliniais dangteliais ir kaitinami 80° C temperatūroje 15 min. Iškaitinti indai tuoj hermetiškai uždaromi.