Marinuotos šparaginės pupelės
Jums prireiks:
1.L vandens, 3 šaukštai druskos, 200g acto, 3vnt lauro lapų, 3vnt kalendros grūdelių, truputis krapų, 500g špraginių pupelių, 6 šaukštai cukraus.
Veiksmai:
Pupelių ankštis marinuokite nepernokusias, taip jos bus skanesnės. Pupelių ankštis nuplaukite, nupjaukite galiukus, įdėkite į puodą su vandeniu ir pavirkite 3 minutes. Po to jas išgrėbkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į švarius stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius dėkite į puodą su verdančiu vandeniu, uždėkite, bet neužsukite dangtelius. Stiklainius taip kaitinkite pusvalandį verdančiame vandenyje, tuomet užsukite ir apverskite, palikite kol atšals. Marinato paruošimas: Sudėkite prieskonius į verdantį vandenį, minutę pavirinkite. Jeigu pupelės nepernokusios, jas galima į stiklainius sudėti ir nevirtas. Pagal skonį, į marinatą galite įdėti dar ir česnako skiltelę, kvapiųjų pipirų.