Sojos kepsneliai – visai kaip mėsa

Patys skaniausi sojos kepsneliai:

Vieno pakelio sojos paplotėlių turėtų užtekti 3-4 porcijoms.  Juos reikia suberti į truputį pasūdytą verdantį vandenį arba daržovių sultinį ir virti 10-15 minučių. Po 15 minučių išgriebti išvirusius paplotėlius (jeigu norima kad sojos skonio liktų kuo mažiau, rekomenduoju papildomai nuspausti vandenį esantį paplotėliuose, jeigu sojos skonis Jums patinka tada geriau nenuspausti, jie bus sultingesni).

Į gilią įkaitintą keptuvę dedam ~80 gr. gi sviesto (galima ir paprasto) ir visus prieskonius, patys svarbiausi tai nepagailėti kmynų, saldžiosios ir aitriosios paprikos pagal skonį, bazilikų, raudonėlių, truputį asafoetidos, pipirų ir mėgstamų kitų. Jeigu keptuvėje esanti masė pasidarys labai tiršta galima įpiltį šiek tiek aliejaus. Prieskonius truputį pakepinus pilame ~50-100 ml. sojos padažo, ir dedame kepti sojos paplotėlius. Druskos naudoti nereikia, nes sojos padažas yra labai sūrus.

Reikia kepti 5-15 minučių dažnai vartant. Priklausomai ar mėgstate sultingesnius ar labiau apskrudusius.

Skanaus.

Similar Posts