Portugališki kiaušininiai pyragėliai
1. Įsipilti pusę puodelio pieno. Jame ištirpinti krakmolą. Likusį pieną supilti į puodą ir kaitinti. Kai sušils, atsargiai supilti pieną su krakmolu. Pastoviai maišant kaitinti (kad sutirštėtų, bet neliktų gumuliukų).
2. Į kitą puodą supilti cukrų ir vandenį. Kaitinti kol cukrus užvirs ir dar pavirinti kokias 3 min.
3. Į puodą su pienu supilti cukraus sirupą, gerai išmaišyti.
4. Sudėti tarkuotą apelsino žievelę, vanilinį cukrų.
5. Nuimti nuo ugnies ir šiek tiek pravėsus įmaišyti kiaušinių trynius.
6. Į keksiukų formeles (geriausiai tinka silikoninė, jei naudosite kitokią – patepkite sviestu) įkloti tešlos ir pripilti kiaušininio įdaro.
7. Kepti labai karštoje orkaitėje (maždaug 220-250 laipsnių) apie 17 min.
8. Valgyti atšaldytus.
Išeiga:
12 pyragėlių.
Kaina:
apie 8 litus.