|

Portugališki kiaušininiai pyragėliai

1. Įsipilti pusę puodelio pieno. Jame ištirpinti krakmolą. Likusį pieną supilti į puodą ir kaitinti. Kai sušils, atsargiai supilti pieną su krakmolu. Pastoviai maišant kaitinti (kad sutirštėtų, bet neliktų gumuliukų).

2. Į kitą puodą supilti cukrų ir vandenį. Kaitinti kol cukrus užvirs ir dar pavirinti kokias 3 min.

3. Į puodą su pienu supilti cukraus sirupą, gerai išmaišyti.

4. Sudėti tarkuotą apelsino žievelę, vanilinį cukrų.

5. Nuimti nuo ugnies ir šiek tiek pravėsus įmaišyti kiaušinių trynius.

6. Į keksiukų formeles (geriausiai tinka silikoninė, jei naudosite kitokią – patepkite sviestu) įkloti tešlos ir pripilti kiaušininio įdaro.

7. Kepti labai karštoje orkaitėje (maždaug 220-250 laipsnių) apie 17 min.

8. Valgyti atšaldytus.

Išeiga:

12 pyragėlių.

Kaina:

apie 8 litus.

Similar Posts