Rubrika Karštieji patiekalai

„Žuvelės“ (žuvis su fermentinio sūrio įdaru)

zuvies rutuliukai

Jums prireiks:

Jūros lydekos filė    1 kg
Džiūvėsėliai             3-4 šaukštai
Kiaušinio baltymas  1 vnt
Krakmolas               3-4 šaukštai
Krapai
Druska
Žuvies prieskoniai
Džiūvėsėliai maltiniams apvolioti
Įdaras:
Fermentinis sūris    250 g
Majonezas              2 šaukštai

Veiksmai:

Žuvį sumalame. Į ją suberiame džiūvėsėlius, sudedame iki standžių putų išplaktą baltymą, krakmolą, susmulkintus krapus, paskaniname prieskoniais bei druska. Įdarui sutarkuojame fermentinį sūrį ir sumaišome su majonezu. Formuojame maltinius. Į kiekvieno vidų įdedame po šaukštą sūrio įdaro. Maltinius apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame.

Plačiau

Kiaulienos šonkauliukai troškinti aluje


Jums prireiks:

Kiaulienos šonkauliukai   1 kg
Šviesus alus                   1 l
Svogūnas                       1 vnt
Česnakas                        3 skiltelės
Alyvuogių aliejus            50 ml
Druska
Juodieji pipirai

Veiksmai:

Į puode įkaitintą aliejų sudėti smulkintus svogūną ir česnaką, šonkauliukus ir apakepinti. Apkepinus dadėti prieskonius ir pripilti alaus kol apsems. Troškinti 50 min ant silpnos ugnies.

Plačiau

Trapūs blyneliai su saldžiomis obuolių ir kriaušių skiltelėmis

blyneliai su obuoliais ir kriausem

Jums prireiks:

Blynelių tešla:
Kiaušiniai            2 vnt
Cukraus pudra   2 šaukštai
Miltai                  1 šaukštas
Užpilas:
Obuolys             1 vnt
Kriaušė              1 vnt
Spanguolės          2 šaukštai
Cukrus               1 šaukštas
Krakmolas          1/2 šaukštelio
Citrinos žievelės

Veiksmai:

Tešlą gerai išmaišyti. Įkaitintą keptuvę patepti sviestu ir kepti mažus blynelius. Obuolius ir kriaušes supjaustyti skiltelėmis. Užvirinti nedidelį kiekį vandens, suberti cukrų ir vaisius. Virti, kol skiltelės suminkštės, tada sudėti trintas spanguoles ir krakmolą (prieš tai jį išmaišyti penktadalyje stiklinės šalto vandens). Viską kaitinti, kol sutirštės. Šaltu užpilu apipilti blyneliai tiks linksmiems pietums.

Plačiau

Pica su dešra ir pievagrybiais

pica su desra ir grybais

Jums prireiks:

Picos padas
Margarinas
Sūris
Dešra
Pievagrybiai
Prieskoniai

Veiksmai:

Picos padą patepti margarinu, užtarkuoti sūrį, uždėti dešros ir pievagrybių

 

 

 

Plačiau

Vištienos troškinys

vistienos troskinys1

Jums prireiks:

Vištienos krūtinėlė               6 vnt
Paprika                               4 vnt
Poras                                  1 vnt
Ananasas konservuotas     1 skardinė
Grietinėlė                            150-200 g
Druska
Pipirai kvapieji ar baltieji

Veiksmai:

Keptuvėje apkepinti smulkiai pjaustytą su prieskoniais paruoštą vištieną, po to sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas ir porą, suberti kubeliais pjaustytus ananasus. Troškinti nuo ananasų likusiame skystyje.

Plačiau

Grūdų kotletai

grudu kotletai

Jums prireiks:

Kviečiai                 3 stiklinės
Bulvės tarkuotos  3 vnt
Bulvės virtos        1 vnt
Kiaušiniai              2 vnt
Lašinukai
Svogūnas
Pipirai
Druska

Veiksmai:

Kviečius nuplauti ir mirkyti apie parą, po to pavirti 15-20 min ir sumalti mėsmale. Į kviečius dėti pakepintus lašinukus su svogūnais, bulves ir kiaušinius. Viską išmaišyti, suformuoti kotletus ir kepti

Plačiau

Vištiena su morkomis ir sojos padažu


Jums prireiks:

Vištienos filė
Paprika
Morka
Poras
Česnakas
Sojų padažas
Citrina (jos sultys) 1 vnt
Cukrus
Prieskoniai

Veiksmai:

Vištienos filė supjaustyti juostelėmis (arba kaip patinka), sumaišyti su prieskoniais vištienai ar paukštienai (galima kuriuos mėgsti), palikti bent valandai. Morkas supjaustyti šiaudeliais, pakepti (patroškinti) ant silpnos ugnies kartu su česnaku. Jei telpa į keptuvę prie truputį pradėjusių minkštėti morkų sudėti šiaudeliais pjaustytą papriką, žiedais pjaustytą porą ir pakepti kol viskas suminkštės (galima ir atskirai). Atskirai pakepti vištieną, prieš dedant į keptuvę vištienos juosteles pavolioti krakmole (nedaug, bet kad būtų sausesnes, galima ir miltuose), sezamo sėklų (jei mėgstate) gerai apkepti. Daržoves ir iškeptą vištieną sudėti į vieną puodą, išspausti citrinos sultis, įdėti cukraus pagal skonį, užpilti negailint sojų padažo. Galima uždėti kario, dar čili prieskonių (jei mėgstate aštriau). Išmaišyti ir dar patroškinti.
P.S. Jeigu norima daugiau padažo į troškinį galima įpilti vištienos (ar kito) sultinio. Jeigu norima tąsesnio ir tirštesnio padažo – galima į sultinį įdėti krakmolo ir pakaitinti. Vietoj vištienos galima naudoti ir kitą mėsą. Daržoves taip pat galima keisti ar papildyti kitomis

Plačiau

Mėsos kukuliai su pievagrybių padažu

Jums prireiks:

Kiaulienos faršas    1 kg
Pievagrybiai           400 g
Pienas                    1 l
Miltai                       2 šaukštai
Svogūnas               1 vnt
Kiaušiniai                2 vnt
Prieskoniai

Veiksmai:

Į faršą įdėti prieskonius , kiaušinius ir išminkyti. Suformuoti kukuliukus ir pakepus sudėti į puodą.
Padažas: pakepinti pievagrybius (supjaustytus griežinėliais) su svogūnu, vėliau dadėti miltus, pieną, prieskonius (jei mėgstate riebiau-įdėkite sviesto). Padažą patroškinus užpilti ant kukulių.

Plačiau

Neįprasta kiaušinienė

omletas su darzovemis

Jums prireiks:

Aliejus
Agurkai
Svogūnai
Pomidorai
Rūkyta šoninė (tinka ir dešra)
Kiaušiniai
Prieskoniai
Druska

Veiksmai:

Aliejumi ištepti keptuvę . Agurkus susipjaustyti kubeliais, sudėti į įkaitusią keptuvę ir šiek tiek pakepti. Po to dėti supjaustytus svogūnus ir vėl trumpai pakepti. Toliau sudėti kubeliais pjaustytus pomidorus ir šoninę. Viską sumaišyti ir pakepinti. Išplakti kiaušinius ir supilti į keptuvę su daržovėmis ir dar pakepti iki tiek, kol kiaušiniai iškeps. Skanaus!!!

Plačiau

Bulviniai blynai kaimiškai

bulviniai blynai

Jums prireiks:

Bulvės          1.5 kg
Svogūnai      1 vnt
Kefyras         1 stiklinė
Kiaušiniai       2 vnt
Druska          šaukštelis
Miltai             0.5 stiklinės
Soda             šaukštelis
Aliejus

Veiksmai:

Bulvės nuskutamos ir kartu su svogūnu smulkiai sutarkuojamos, įmušami kiaušiniai, pasūdoma ir išmaišoma. Į vidurį pilamas kefyras ir į jį beriama soda – soda išplakama kefyre (nereikia sodos gesinti actu). Suberiami miltai ir viskas gerai išmaišoma. Į keptuvę įpilti truputį aliejaus, pilti tešlą, kad apsemtų visą keptuvės dugną (kaip lietiniams tik storesnė). Kepant keptuvę būtina uždengti.

Plačiau