Rubrika Karštieji patiekalai

Makaronai su faršu

sukti makaronai su farsu

Jums prireiks:

Kiaulienos faršas
Sukti makaronai
Svogūnai
Marinuoti agurkėliai
Konservuoti pomidorai skardinėje
Aliejus
Prieskoniai (bulvių prieskoniai, pipirai)

Veiksmai:

Faršą pakepinti aliejuje su nesmulkiai supjaustytu svogūnu,berti prieskonius pagal skonį.Faršas neturi sukepti i gabalą, jį reikia nuolat maišyti.Kai faršas šiek tiek apkepa, o svogūnas suminkštėja, dėti kubeliais supjaustytus agurkus ir pasmulkintus konservuotus pomidoru s.Išvirtus makaronus sumaišyti su pomidoru sultimis iš skardinės ir dėti į keptuvę kur jau kepa faršas ir daržovės.Viską išmaišyti ir dar šiek tiek patroškinti.

Plačiau

Užkepėlė su vištiena

apkepele su vistiena

Jums prireiks:
Morkos, svogūnai,krapai,rauginti agurkai,vištienos šlaunelės,ryžiai,fermentinis sūris,majonezas,pomidirų padažas,ir prieskoniai pagal skonį.

Veiksmai:
Morkas sutarkuojame ir pakepiname su pjaustytais svogūnais.Išvirtą vištieną nuimame nuo kaulo,supjaustome gabalėliais ir pakepiname su prieskoniais.Į skardą kepimui dedame sluoksnį virtų ryžių,sluokksnį kepintos vištienos, sluoksnį morkų,kepintų su svogūnais, ir užpilame padažu(majonezą sumaišome su pomidorų padažu įdedame krapų ir įpjaustome raugintų agurkėlių),ir taip pat darome dar karta pradedant ryžiais, viską sudėjus užbarstyti fermentinio sūrio ir kepti orkaitėje maždaug 30 min.

Plačiau

Burokėlių troškinys su pupelėmis

burokeliu ir pupeliu troskinys

Jums prireiks:
2 kg virtų burokėlių, 0,5 l virtų pupelių, po 300 g morkų ir svogūnų, 1 stikl. pomidorų padažo, 1 stikl.aliejaus, druskos, cukraus, pipirų.

Veiksmai:
Puode su aliejumi apkepinu susmulkintus svogūnus, vėliau sudedu visus likusius produktus ir maišant troškinu apie 45 min.

Plačiau

Vegetariškas daržovių troškinys su soja

troskinys su soja

Jums prireiks:
100 g sojos mėsos gabaliukų 500 g morkų 700 g bulvių 300 g rūgščių obuolių 3 stiklinės daržovių sultinio 2 šaukštao kmynų 2 svogūnai 2 šaukštai sojos padažo aliejaus mairūno čiobrelių maltų pipirų petražolių lapelių

Veiksmai:
Sojos mėsą apšlakstyti sojos padažu, užpilti sultiniu ir palikti kelioms valandoms brinkti. Sudėti į troškintuvą ir užvirinti. Morkas ir bulves supjaustyti gabalėliais ir sudėti ant sojos. Įberti prieskonių, patroškinti. Tada sudėti nuluptus, skiltelėmis supjaustytus obuolius ir dar 10 min. troškiniti. Svogūnus pakepinti, supilti į troškinį, įberti petražolių ir ataušinti.

Plačiau

Cukinija įdaryta malta kiauliena

Jums prireiks:
Vidutinio dydzio cukinija
500g maltos kiaulienos
2 vidutinio dydzio svogunai
200g/300g fermentinio surio prieskoniu(pagal skoni)
folijos kepimui

Veiksmai:
Cukinija nulupti,supjaustyti griezineliais(tokio dydzio kad y vidu tvirtai ysidetu malta kiauliena,kad nekristu),isimti seklas ir nuplauti. I malta kiauliena sudeti smulkiai pjaustytus svogunus,prieskonius ir viska ismaisyti. Kiek griezineliu,tiek atpjauti gabalu folijos.Ant folijos deti cukinijos griezineli,tada malta kiauliena ant virsaus apibarstyti tarkuotu fermentiniu suriu ir folija uzsukti,kad neisbegtu is kepsniuku sultys kada iskeps.Ir taip ydaryti visus cukinijos griezinelius,juos sudeti i kepimo forma ir kepti 200 laipsniu karstumo orkaiteje apie valanda

Plačiau

Žaliuokės savo sultyse

Jums prireiks:

Žaliuokių pagal skonį, truputis svogūnų, kvapniųjų pipirų, maltų lauro lapų, truputis druskos

 

Veiksmai:
Paprastai žaliuokės yra labai žemėtos, todėl, prieš konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotą puodą, sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas maltais kvapiaisiais pipirais, trintais lauro lapeliais ir druska. Taip paspaudžiant pridedamas pilnas puodas, uždengiamas ir iš lengvo kaitinama nuo užvirimo 15 min. Po to grybai puode palaikomi 2—4 dienas. Po 4 dienų grybai vėl pavirinami puode 30 min. arba iškaitinami stiklainiuose verdančio vandens puode, t.y. 100° C temperatūroje 30 min. ir nedelsiant sandariai uždaromi.

Plačiau

Sūdytos žaliuokės

Jums prireiks:

500g žaliuokių, 50g druskos

 

Veiksmai:
Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepakanka sulčių, užpilama sūriu vandeniu. Grybai neturi būti išsikišę iš sulčių. Šitaip grybai gali būti laikomi visą žiemą, jie nepraranda skonio, lieka kieti. Prieš vartojant, nuplaunami, pamirkomi šiltame vandenyje. Dedami į sriubą, salotas, tačiau ne per daug, nes jie sūrūs. Galima valgyti ir nevirtus.

Plačiau

Cola viščiukas

Jums prireiks:
4 vištų krūtinėlių puselės, 33ml dietinės kolos, 1 stiklinė kečiupo, 1 žaliasis pipiras, 1 supjaustytas svogūnas

Veiksmai:

Į didelę keptuvę supilkite kolą su kečiupu, tuomet sudėkite svogūnus ir pipirus. Uždenkite ir visa tai troškinkite apie valandą.

Ištraukite vištieną, o padažą laikykite ant ugnies ir maišykite kol sutirštės.

 

Plačiau

Beno pusryčiai

beno pusryciai

Jums prireiks:
4 grežinėliai bekono (sukapoto), 8kiaušinių, 6didelių šaukštų prieno, 3arbatiniai šaukšteliai baziliko, 3/4 pudelio sūrio, 1 pomidoro supjaustyto grežinėliais, biškutis vandens.

Veiksmai:
Apskrudinkite bekono gabalėlius. Jam apskrudus dalį jo ištraukite ir nudžiovine atsidėkite, o dalį palikite keptuvėje, tačiau kepimo temperatūra sumažinkite. Sumaišykite kiaušinius, vandenį, pieną, baziliką ir viską išplakite. Visą šią masę supilkite į šiltą keptuvę, ir lengvais judesiais (iš išorės į vidų) maišykite, kol visa masė nepradės kietėti. Pradėjus kietėti sudėkite ant viršaus pomidorus ir keptuve įkiškite į orkaitę su įjungtu griliumi. Kai visa tai pradės kilti (maždaug po 3 minučių) suberkite likusį bekoną ir pakepus dar 2 minutes suberkite sūrį. Kepti kol gražiai apskrus. SKANAUS!!!

Plačiau

Karamelinis kiaulienos kumpis, virtas aluje

Jums prireiks:
2 kg kiaulienos kumpio, 100g  supjaustytų  svogūnų, 100g morkų, 100g saliero gumbo, 20g druskos, 1 litru alaus, 6 laurų lapų, 100g cukraus

Veiksmai:

Dėkite į didelį puodą 2 kg kiaulienos kumpį, 100g  supjaustytų  svogūnų, 100g morkų, 100g saliero gumbo, 20g druskos, užpilkite 1 litru vandens, 1 litru alaus, įmeskite 6 laurų lapus ir virkite apie dvi valandas. Kiaulienos kilogramas vidutiniškai verda apie 50 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Išvirusio kumpio viršų supjaustykite kryžmai rombais ir užberkite100g cukraus (viršus turi būti baltas). Kepkite 25-35 min., kol cukrus virs karamele. Palikite pusvalandžiui ataušti, kad būtų lengviau pjaustyti, po to supjaustykite ir patiekite į stalą. Atskirai padažinėje duokite kelmučių padažo.

 

Vincentas Sakas

Plačiau