Rubrika Vegetariški patiekalai

Salotos su burokėliais žiemai

Jums prireiks:3kg burokėlių, po 2kg morkų, obuolių, svogūnų, 0,5 litro aliejaus, druskos, popirų pagal skonį.Veiksmai:Burokėlius, morkas ir obuolius supjaustyti kubeliais, susmulkinti svogūnus. Puode su aliejumi pakepinti svogūnus, sudėti obuolius , morkas ir burokėlius. Ant... Plačiau

Plačiau

Marinuota paprika

Jums prireiks:2-3kg. paprikos, česnako, 6 stiklinės vandens, stiklinė cukraus, stiklinė aliejaus, 2-3 šaukštai druskos, 2 šaukšteliai citrinos rūgšties, kvapniųjų ir karčiųjų pipirų.Veiksmai:Iš visų nurodytų produktų, išskyrus papriką , išvirti užpilą. Papriką... Plačiau

Plačiau

Konservuoti žalieji žirneliai

Jums prireiks:1 litrui vandens : 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai druskos, 2 šaukštai acto.Veiksmai:Žirnelius perrinkti, nuplauti. Vandenį pasūdyti, užvirti, suberti žirnelius ir pavirti apie 10 – 15 min. Tada išgriebti, sudėti į indelius, įmesti po 1juodąjį ir kvepiantį... Plačiau

Plačiau

Marinuotos cukinijos

Jums prireiks:3 litrai vandens, 5 šaukštai ( be kaupo) druskos, 1 stiklinė acto, 5 šaukštai cukrausVeiksmai:Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam minkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų... Plačiau

Plačiau

Dar vienas marinuotos paprikos variantas

Jums prireiks:0,5 stiklinės 9% acto, 3 stiklinės vandens, 0,5 stiklinės cukraus, 1 šaukštas aliejaus, 1,5 šaukšto druskos.Veiksmai:Į iškaitintus stiklainius dedame lauro lapų, kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų žirnelių. Papriką perpjauname, išvalome sėklas ir pjaustome... Plačiau

Plačiau

Rudens daržovių troškinys žiemai

Jums prireiks:Po 2kg: svogūnų, morkų, cukinijų, obuolių, pomidorų, 0,5 litro aliejaus, druskos, pipirųVeiksmai:Puode įkaitinus aliejų sudėti smulkintus svogūnus. Kai jie pagelsta, sudėti stambiai tarkuotas ar kubeliais pjaustytas morkas, taip pat vukinijas, obuolius. Išmaišyti,... Plačiau

Plačiau

Konservuota paprika su česnakais

Jums prireiks:2 kg saldžiosios paprikos (geriau – įvairių spalvų), stiklinė aliejaus, stiklinė acto (9 proc.), pusė stiklinės vandens, degtukų dėžutė rupios druskos, 10 šaukštų cukraus, 300 g česnakų, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų, 3-4 juodi pipirai,... Plačiau

Plačiau

Rauginti burokėliai

Jums prireiks:1kg. burokėlių, 2 skiltelės česnako, kelios ruginės duonos plutelės, 0,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų, lauro lapelis, 15g. druskos.Veiksmai:Burokėlius nuplauti, nulupti, dar kartą nuplauti, supjaustyti griežinėliais ir sudėti į išplikytą molinę puodynę arba... Plačiau

Plačiau

Marinuoti ankštiniai pipirai

Jums prireiks:1kg. raudonų arba žalių ankštinių pipirų, 2 ankštys aitriųjų pipirų, 6 skiltelės česnako, keletas krapų šakelių, šaukštelis kvapiųjų pipirų, 3-4 lauro lapeliai, 30g. druskos, 1l. vandens.Veiksmai:Ankštinius pipirus nuplauti ir išėmus sėklas sluoksniais... Plačiau

Plačiau

Sūdytos rūgštynės

Jums prireiks:1kg rūgštynių, 100g druskos Veiksmai:Rūgštynių lapelius nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite, supilkite druską ir gerai išmaišykite. Rūgštynes su šaukštu kietai sugrūskite į švariai išplautus ir iškaitintus indelius, atsiradusią sunką užpilkite ant... Plačiau

Plačiau