Skip to content
JusuReceptai.lt

  • Atsiųskite savo receptą
  • Į pradžią
  • Karšti patiekalai
    • Apkepai
    • Bulvių patiekalai
    • Kiaušinių patiekalai
    • Košės
    • Makaronų patiekalai
    • Mėsos patiekalai
    • Miltiniai patiekalai
    • Picos
    • Troškiniai
    • Žuvies patiekalai
  • Sriubos
  • Pagardai
    • Padažai
    • Užtepai
  • Užkandžiai
    • Mišrainės
    • Salotos
    • Sumuštiniai
  • Desertai
    • Gėrimai
    • Nekepti desertai
    • Pyragai
    • Pyragėliai
    • Saldainiai
    • Sausainiai
    • Tortai
  • Vegetariški patiekalai
  • Gėrimai
    • Alkoholiniai gėrimai
    • Gaivieji gėrimai
    • Karšti gėrimai
  • Kiti receptai
    • Greiti receptai
JusuReceptai.lt

Insert HTML here

Vegetariški patiekalai

Kiti desertai | Vegetariški patiekalai

Žemuogės cukruje

Jums prireiks: 1kg žemuogių, 300g cukraus, 2g citrinos rugšties. Veiksmai: Uogas apibarstykite cukrumi ir laikykite šaltai. Kai išsiskirs sultys, įberkite citrinų rūgšties, žemuoges sudėkite į stiklainius ir kaitinkite 85°C temperatūroje 0,5 L talpos stiklainius 10 min. Sandariai... Plačiau

Skaitykite daugiau Žemuogės cukrujeContinue

Kiti desertai | Vegetariški patiekalai

Pienių uogienė

Jums prireiks: 200g pienių žiedų, 1kg cukraus, viena citrina. Veiksmai: Prisirinkite pienių žiedų, supilkite į litrą verdančio vandens, pavirkite 15 min., nukoškite, į skystymą supilkite cukrų ir dar virkite apie valandą. Po to išspauskite citriną. Skystymą supilkite į indą ir... Plačiau

Skaitykite daugiau Pienių uogienėContinue

Kiti desertai | Vegetariški patiekalai

Raudonųjų serbentų uogienė

Jums prireiks: 1kg raudonųjų serbentų, 1.2kg cukraus. Veiksmai: Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama į puodą ir verdama, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas... Plačiau

Skaitykite daugiau Raudonųjų serbentų uogienėContinue

Kiti desertai | Vegetariški patiekalai

Slyvų uogienė

Jums prireiks: 3kg slyvų, 1kg cukraus, 6vnt gvazdikėlių. Veiksmai: Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir ant slyvų puselių užberkite cukrų. Laikykite, kol išsiskirs sultys. Tada užvirinkite ir palikite 12 val. Po to slyvas vėl virkite apie 20 min. Sudėkite į stiklainius ir... Plačiau

Skaitykite daugiau Slyvų uogienėContinue

Spanguolių uogienė
Kiti desertai | Padažai | Vegetariški patiekalai

Spanguolių uogienė

Jums prireiks: 1kg spanguolių, 1kg cukraus, citrinų žievelių. Veiksmai: Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkštėtų odelė. Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės... Plačiau

Skaitykite daugiau Spanguolių uogienėContinue

Kiti desertai | Vegetariški patiekalai

Obuolių ir šermukšnių uogienė

Jums prireiks: 500g obuolių, 1kg šermukšnių, 1.6kg cukraus, 2 stiklinės vandens. Veiksmai: Išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su šermukšniais. Juos užpilkite iš cukraus ir vandens išvirtu karštu sirupu. Pavirkite 5 min. ir palikite 12 val. Antrą kartą... Plačiau

Skaitykite daugiau Obuolių ir šermukšnių uogienėContinue

Kiti desertai | Vegetariški patiekalai

Juodųjų serbentų uogienė

Jums prireiks: 1kg juodųjų serbentų, 1kg cukraus, 2 stiklinės vandens. Veiksmai: Juodieji serbentai raškomi visiškai išsirpę. Uogos visiškai išsirpsta tik liepos antroje pusėje, tada jos ir raškomos uogienėms. Nuraškytos uogos palaikomos 3 paras paskleistos nestoru sluoksniu... Plačiau

Skaitykite daugiau Juodųjų serbentų uogienėContinue

Kriaušių ir bruknių uogienė
Kiti desertai | Padažai | Vegetariški patiekalai

Kriaušių ir bruknių uogienė

Jums prireiks: 2kg bruknių, 2kg kriaušių, 1kg cukraus, 3 vienetai gvazdikėlių, truputis cinamono. Veiksmai: Bruknes užpilkite cukrumi ir virkite ant mažos ugnies apie 10 min. Tada nupilkite susidariusias sultis ir į jas suberkite kubeliais supjaustytas kriaušes. Virkite, kol kriaušės... Plačiau

Skaitykite daugiau Kriaušių ir bruknių uogienėContinue

Kiti desertai | Vegetariški patiekalai

Mėlynių uogienė

Jums prireiks: 1kg mėlynių, 1kg cukraus, citrinos žievelės. Veiksmai: Uogos perrenkamos, nutraukomi koteliai, ir nuplaunamos. Po to suberiamos į dubenį, sluoksniuojant su cukrumi. Po 24 val., kai atsiranda sulčių, tame pačiame inde uogos lėtai kaitinamos, kol užverda. Tada sukratomos,... Plačiau

Skaitykite daugiau Mėlynių uogienėContinue

Kiti desertai | Vegetariški patiekalai

Agrastų uogienė

Jums prireiks: 1 kilogramas agrastų, 1 kilogramas cukraus, 2 stiklinės vandens,  apelsinų žievelės,  truputi cinamono. Veiksmai: Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite... Plačiau

Skaitykite daugiau Agrastų uogienėContinue

Kiti desertai | Vegetariški patiekalai

Aviečių uogienė

Jums prireiks: 1kg aviečių, 1kg cukraus Veiksmai: Uogas suberkite į puodą sluoksniuodami su cukrumi. Laikykite šaldytuve 10-12 val. Tada virkite ant mažos ugnies nugraibydami putas apie 20 min. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius. Sandariai uždarykite. ... Plačiau

Skaitykite daugiau Aviečių uogienėContinue

Bruknės savo sultyse
Kiti desertai | Padažai | Vegetariški patiekalai

Bruknės savo sultyse

Jums prireiks: 1kg bruknių, cukraus pagal skonį Veiksmai: Bruknes nuplaukite, pusė jų supilkite į stiklainius. Iš kitos pusės uogų išspauskite sultis, užvirkite jas, pasaldinkite pagal skonį ir užpilkite ant bruknių. Stiklainius su uždėtais (neuždarytais) dangteliais kaitinkite... Plačiau

Skaitykite daugiau Bruknės savo sultyseContinue

Page navigation

Previous PagePrevious 1 … 4 5 6 7 8 9 Next PageNext
  • Alkoholiniai gėrimai (1)
  • Apkepai (7)
  • Bulvių patiekalai (6)
  • Daržovių patiekalai (18)
  • Desertai (95)
  • Gaivieji gėrimai (13)
  • Gėrimai (6)
  • Gėrimai (78)
  • Greiti receptai (1)
  • Grybų patiekalai (5)
  • Karšti gėrimai (1)
  • Karštieji patiekalai (32)
  • Kiaušinių patiekalai (5)
  • Kiti desertai (47)
  • Kiti receptai (1 808)
  • Kiti užkandžiai (74)
  • Makaronų patiekalai (4)
  • Mėsos patiekalai (37)
  • Miltiniai patiekalai (7)
  • Mišrainės (17)
  • Nekepti desertai (26)
  • Padažai (24)
  • Pagardai (1)
  • Picos (5)
  • Pyragai (35)
  • Pyragėliai (6)
  • Saldainiai (1)
  • Salotos (28)
  • Sausainiai (15)
  • Silkė (10)
  • Sriubos (163)
  • Straipsniai (1)
  • Sumuštiniai (3)
  • Tortai (39)
  • Troškiniai (4)
  • Užkandžiai (52)
  • Užtepai (3)
  • Vegetariški patiekalai (105)
  • Žuvies patiekalai (14)

Naujausi įrašai

  • Buliaus užkepėlė
  • Velykų papročiai senovėje ir jų tąsa dabartyje
  • Greitas šokoladinis pyragas
  • Danutės obuoliukai
  • Bananinis – karamelinis pyragas

Komentarai

  1. Parshiukas from Scotland apie Buliaus užkepėlė
  2. Jurate apie Bolonietiškas kukurūzų košės ir obuolių pyragas
  3. Siga apie Sūrio padažas
  4. Siga apie Greipfrutų ir šampano šerbetas
  5. Siga apie Grybai, kepti tešloje (itališka pica) I

© 2025 JusuReceptai.lt - WordPress Theme by Kadence WP

Scroll to top
  • Atsiųskite savo receptą