Home Vegetariški patiekalai

Kategorija: Vegetariški patiekalai

Įrašas

Žemuogės cukruje

Jums prireiks: 1kg žemuogių, 300g cukraus, 2g citrinos rugšties. Veiksmai: Uogas apibarstykite cukrumi ir laikykite šaltai. Kai išsiskirs sultys, įberkite citrinų rūgšties, žemuoges sudėkite į stiklainius ir kaitinkite 85°C temperatūroje 0,5 L talpos stiklainius 10 min. Sandariai... Plačiau

Įrašas

Pienių uogienė

Jums prireiks: 200g pienių žiedų, 1kg cukraus, viena citrina. Veiksmai: Prisirinkite pienių žiedų, supilkite į litrą verdančio vandens, pavirkite 15 min., nukoškite, į skystymą supilkite cukrų ir dar virkite apie valandą. Po to išspauskite citriną. Skystymą supilkite į indą ir... Plačiau

Įrašas

Slyvų uogienė

Jums prireiks: 3kg slyvų, 1kg cukraus, 6vnt gvazdikėlių. Veiksmai: Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir ant slyvų puselių užberkite cukrų. Laikykite, kol išsiskirs sultys. Tada užvirinkite ir palikite 12 val. Po to slyvas vėl virkite apie 20 min. Sudėkite į stiklainius ir... Plačiau

Įrašas
Spanguolių uogienė

Spanguolių uogienė

Jums prireiks: 1kg spanguolių, 1kg cukraus, citrinų žievelių. Veiksmai: Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85—90° C) vandenį 2—3 min., kad suminkštėtų odelė. Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5—2 stiklinės... Plačiau

Įrašas

Juodųjų serbentų uogienė

Jums prireiks: 1kg juodųjų serbentų, 1kg cukraus, 2 stiklinės vandens. Veiksmai: Juodieji serbentai raškomi visiškai išsirpę. Uogos visiškai išsirpsta tik liepos antroje pusėje, tada jos ir raškomos uogienėms. Nuraškytos uogos palaikomos 3 paras paskleistos nestoru sluoksniu... Plačiau

Įrašas

Mėlynių uogienė

Jums prireiks: 1kg mėlynių, 1kg cukraus, citrinos žievelės. Veiksmai: Uogos perrenkamos, nutraukomi koteliai, ir nuplaunamos. Po to suberiamos į dubenį, sluoksniuojant su cukrumi. Po 24 val., kai atsiranda sulčių, tame pačiame inde uogos lėtai kaitinamos, kol užverda. Tada sukratomos,... Plačiau

Įrašas

Agrastų uogienė

Jums prireiks: 1 kilogramas agrastų, 1 kilogramas cukraus, 2 stiklinės vandens,  apelsinų žievelės,  truputi cinamono. Veiksmai: Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir... Plačiau