Home Vegetariški patiekalai

Kategorija: Vegetariški patiekalai

Įrašas

Aviečių uogienė

Jums prireiks: 1kg aviečių, 1kg cukraus Veiksmai: Uogas suberkite į puodą sluoksniuodami su cukrumi. Laikykite šaldytuve 10-12 val. Tada virkite ant mažos ugnies nugraibydami putas apie 20 min. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius. Sandariai uždarykite. ... Plačiau

Įrašas
Bruknės savo sultyse

Bruknės savo sultyse

Jums prireiks: 1kg bruknių, cukraus pagal skonį Veiksmai: Bruknes nuplaukite, pusė jų supilkite į stiklainius. Iš kitos pusės uogų išspauskite sultis, užvirkite jas, pasaldinkite pagal skonį ir užpilkite ant bruknių. Stiklainius su uždėtais (neuždarytais) dangteliais kaitinkite... Plačiau

Įrašas

Erškėtuogių uogienė

Jums prireiks: 2 kilogramai erškėčio (erškėtrožės) uogų,  1 lašas vandens, 1kg cukraus Veiksmai: Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas... Plačiau

Įrašas

Juodieji serbentai savo sultyse

Jums prireiks: 1kg juodųjų serbentų, 700g cukraus Veiksmai: Paruoštus serbentus suberkite į puodą, truputį sumaigykite, apibarstykite cukrumi ir palikite 6 val. Tada virkite ant labai mažos ugnies išlaikydami 80°C temperatūrą 7 min. Tuoj pat išpilstykite į stiklainius ir sandariai... Plačiau

Įrašas

Braškių uogienė

Jums prireiks: Braškės – 1 kilogramas, Cukrus – Cukrus 1 kilogramas,  Vanduo – vandens 1 stiklinė Veiksmai: Uogienei geriau tinka smulkesnės, apvalios, rūgštokos, tamsiai raudonos uogos, nes jų minkštimas tankesnis ir dėl to verdant jos mažiau ištyžta. Atrenkamos... Plačiau

Įrašas

Marinuoti žali pomidorai

Jums prireiks: Marinatui reikes: 4 litrai vandens; 8 saukstai druskos; 8 saukstai cukraus; 0,5 l.acto; sausu prieskoniu konservavimui. Veiksmai: paruostus pomidorus sudedam i stiklainius,uzpilame verdanciu vandeniu ir palaike apie 20 minuciu nupilame.Tada i stiklaini dedame po sauksta... Plačiau

Įrašas

Obuolių troškinys

Jums prireiks: 10 žalių obuolių. Veiksmai: Obuolius smulkiai supjaustykite į indely su cukrumi (cukraus kiekis pagal nuožiūrą) ir užpilkite vandens (ketvirtis puodelio). Ant virsaus uzdėkite kelias nesupjaustytas skilteles. Visa tai virkite 10-15 min. Šį troškinį galima panaudoti... Plačiau

Įrašas

Kelmučių padažas

Jums prireiks: 5g alyvų aliejuje, 40g konservuotų pomidorų, 10g marinuotų kelmučių, 5g plonais griežinėliais supjaustytų žaliųjų alyvuogių, 5g labai smulkiai sukapotų pakepintų svogūnų, 1g smulkiai sukapotų petražolių, 0,5g džiovintų čiobrelių, 0,3g druskos ir 0,02g maltų... Plačiau