Home Vegetariški patiekalai

Kategorija: Vegetariški patiekalai

Įrašas

Marinuoti pomidorai

Jums prireiks: 1kg pomidorų, 1L vandens, 150ml acto, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas cukraus, garstyčių grūdelių, kvapniųjų pipirų, lauro lapų.   Veiksmai: Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė... Plačiau

Įrašas

Konservuoti aguročiai

Jums prireiks: 800g aguročio, 20g česnako, petražolių, krapų,120ml aliejaus, 50ml acto, 10g druskos.   Veiksmai: Receptas skirtas 1L stiklainiui. Agurotį supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su 60 ml aliejaus . Sutrintus česnakus sumaišykite su smulkintais žalumynais. Į... Plačiau

Įrašas

Aštrūs rauginti agurkai

Jums prireiks: Agurkai, krapai,10vnt vynuogių lapų, skiltels česnako, juodųjų serbentų lapų, čili pipiro, 4vnt raudonųjų pipirų, druskos. Veiksmai: Užpilui vienam litrui vandens reikės šaukšto su kaupu druskos . Į trijų litrų stiklainio dugną dedame krapo žiedyną, dešimt... Plačiau

Įrašas

Rauginti agurkai žiemai

Jums prireiks: 1.kg agurkų, 3 šaukštų druskos, 2 šaukštų cukraus, 1 sauja krapų, skiltelės česnako, 3vnt serbentų lapų, 3 vnt vyšnių lapų, krienų lapų Veiksmai: Į švarų 3 litrų stiklainį dėkite pusę kiekio krapų, česnakus, visus lapus ir sudėkite išplautus agurkus.... Plačiau

Įrašas

Rauginti burokėliai

Jums prireiks: 5kg burokėlių, 150g druskos, 4L vandens Veiksmai: Nedideli, raudoni, neperaugę burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir, dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą. Didesnius burokėlius patariama perpjauti pusiau arba... Plačiau

Įrašas

Rauginti pomidorai

Jums prireiks: 10kg pomidorų, 2vnt česnakų, 10vnt krapų, 10vnt serbantų lapų, 10vnt vyšnių lapų, 10L vandens, 10vnt krienų lapų, 700g druskos   Veiksmai: Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai . Pomidorai rauginami stiklainiuose,... Plačiau

Įrašas

Rauginti kopūstai

Jums prireiks: 10kg kopūstų, 200g druskos, 1kg morkų, 200g cukraus. Veiksmai: Ilgam laikymui raugiami vėlyvųjų veislių baltagūžiai kopūstai . Vasarinių veislių kopūstuose mažiau cukraus ir jie vandeningesni. Parenkamos baltos, kietos, nesuskilusios, bet užaugusios gūžės.... Plačiau

Įrašas

Žemuogių uogienė

Jums prireiks: 1kg žemuogių, 1kg cukraus. Veiksmai: Žemuogės perrenkamos, nuplaunamos, užberiamos cukrumi ir laikomos, kad atsirastų sulčių. Kitą dieną uogos ir sultys supilamos į puodą, ir uogienė verdama, graibant putas, apie 25—30 min., t. y. kol uogos pasidaro permatomos, o... Plačiau

Įrašas

Rauginti agurkai

Jums prireiks: 10kg agurkų, 2vnt česnakų, 20vnt juodųjų serbentų lapų, 20vnt vyšnių lapų, 15vnt krienų, 15vnt krapų su stiebais, 4 šaukštai garstyčių, grūdelių, 10L vandens, 650g druskos, 10vnt ąžuolo lapų. Veiksmai: Rauginimui parenkami rudeninių veislių žali, 9—12 cm... Plačiau